Nyheder

9/5-2018

Vi demonstrerer for dig!

Klinikken er onsdag d. 9. maj lukket frem til kl. 12. Vi tager til demonstration på Christiansborg, hvor vi vil kæmpe for at bevare tilskuddet fra det offentlige til tandlægeregningen, således at du og alle andre stadig kan få tilskud til den nødvendige tandpleje.

Vi beklager hvis det medfører ulejlighed for dig og håber på din forståelse.

1/11-2017

VI BYDER VELKOMMEN TIL VORES NYE TANDLÆGE EMIL.

Emil Eggers-Lura, født i 1985 Tandlæge.

Uddannet fra Københavns Universitet i 2012.

Emil har efter endt uddannelse arbejdet i Børne-,Ungdoms- og Omsorgstandplejen i Værløse.

Siden som privatpraktiserende tandlæge i Holbæk.

Emil har efter endt uddannelse, sideløbende med sine ansættelser, løbende deltaget i kurser, kongresser og efteruddannelse.

Emil er siden november 2017 ansat her på klinikken.
Interesseområde: Almen tandpleje med alle fagets facetter.

22/12-2015

Travlhed i julen hos landets tandlægevagter

December er højsæson for tandskader og tandpine. Heldigvis er tandlæger over hele landet klar til at hjælpe, hvis du får problemer med tænderne i juledagene.

Juledagene skal helst være en skøn tid, hvor vi spiser dejlig mad og hygger med vores familie og venner. Men appetitten og den gode julestemning kan hurtigt blive ødelagt, hvis du skader en tand på juleknasen eller får tandpine. Skønt de fleste tandlæger holder ferielukket i juledagene, er der stadig hjælp at hente, for Tandlægevagten er åben. ”Mange opsøger os, fordi de har knækket en tand, har fået betændelse i en tandnerve eller har fået problemer med en rodbehandling,” fortæller Per Guldbæk, tilsynsførende tandlæge hos Tandlægevagten i København.

Tandlægevagt skjult bag metrobyggeri

Per Guldbæk regner med, der vil komme flest patienter den 24-27. december, men en del dukker også op med tandpine nytårsaftensdag og den 1. januar. Sidste år havde Tandlægevagten i København besøg af lidt mere end 300 patienter i juleperioden. Mange har haft svært ved at finde Tandlægevagten på Oslo Plads i København, da den for tiden er gemt bag det store metrobyggeri på pladsen. Sådan vil det være til i hvert fald 2018, da metroen forventes færdig i juli 2019. Opsøger man tandlægevagten på Oslo Plads eller i Hillerød på grund af tandskader, herunder fx udslåede tænder, eller efterblødninger fra en tandoperation, dækkes udgifterne til behandlingen af region Hovedstaden.

Tandpine eller tandskade?

Får tandpine i juleferien, fx smerter i en tand eller en tabt fyldning, skal du henvende dig til tandlægevagten i din region. Tandlægevagtordningerne varierer fra region til region. Nogle steder kan du bare ankomme uden først at have bestilt tid, mens du andre steder først skal tage kontakt til vagten eller regionens akutlinje inden for et bestemt tidsrum for nærmere aftale. Får du brug for tandlægevagten, skal du huske dit sygesikringsbevis. Du skal være opmærksom på, at behandling som regel sker mod kontant betaling, og at priserne er højere end ved en normal konsultation. Derudover skal du være forberedt på, at der i perioder er mange, der henvender sig, og at du derfor kan forvente lang ventetid. Tandlægerne vil naturligvis altid gøre, hvad de kan for at hjælpe dig hurtigst muligt. Såfremt du har større akutte behandlingskrævende tandskader, fx efter et cykelstyrt, eller blødninger efter operationer i munden, skal du altid kontakte tandskadevagten i din region. Tandskadevagten er afløseren for skadestuen, når det omhandler tandskader.

Sådan forebygger du tyggeskader

Hvis du vil forsøge at undgå tyggeskader i julen, anbefaler Tandlægeforeningen, at du er forsigtig, når du bider og tygger i hårde fødevarer som flæskesvær og juleslik. Derudover skal du bruge din sunde fornuft og fx ikke knække nødder eller åbne juleøl med tænderne.

Gode råd, hvis du slår en tand ud

Slår du eller dit barn en blivende tand ud, bør du følge disse råd for at mindske skadens omfang:

  • Find tanden. Husk at der kan befinde sig stumper af tanden i munden.
  • Det bedste er altid at sætte tanden op på plads igen, hvis det er muligt.
  • Hvis det ikke er muligt at sætte tanden på plads igen, er næstbedste mulighed at opbevare tanden i munden placeret mellem fortænder og læbe. Mælk kan også anvendes som opbevaringsmiddel, hvorimod postevand og kontaktlinsevæske ikke må benyttes.
  • Det er vigtigt at undgå at berøre tandroden. Det skyldes, at skader på tandroden forringe mulighederne for heling.
  • Jo hurtigere tanden kommer på plads igen, desto større chance er der for, at den vokser fast igen.
  • Kontakt efterfølgende tandlæge eller Tandskadevagten så hurtigt som muligt.

For yderligere information er du velkommen til at kontakte:

Charlotte Holst, kommunikationsmedarbejder, Tandlægeforeningen, tlf.: 70 25 77 11/26 82 18 24, chh@tdl.dk 

Claus Jørgensen, kommunikationschef, Tandlægeforeningen, tlf.: 70 25 77 11/21 26 56 98, cj@tdl.dk 

Tandpine? Her skal du henvende dig

Hvis du får tandpine i juleferien, skal du kontakte tandlægevagten i din region. I nedenstående oversigt finder du nærmere oplysninger om de forskellige tandlægevagtordninger. Du kan også finde disse informationer på www.tandlaegeforeningen.dk

Har du større akutte behandlingskrævende tandskader, fx efter et cykelstyrt, blødninger efter operationer i munden eller lignende, skal du kontakte tandskadevagten, der er afløseren for skadestuen, når det omhandler tandskader. Find informationer om tandskadevagten i dit område på

www.tandlaegeforeningen.dk eller på www.tandskadevagt.dk

REGION HOVEDSTADEN

Tandlægevagtordningerne i Region Hovedstaden har tlf. 70 25 00 41 (Bornholm undtaget – se nedenfor). Her kan du få information om åbningstider, tidsbestilling og lign. Har du en større tandskade, bliver du viderestillet til akuttelefonen på 1813. På akuttelefonen 1813 kan du få gode råd eller blive viderestillet til enten tandlægevagten i København, i Hillerød eller på Bornholm. Du kan også på 1813, blive henvist til tandskadevagten.

København

Tandlægevagten i København på Oslo Plads 14 (ved Østerport Station bag metroselskabets grønne afspærring) er åben alle dage. Der er ekstra bemanding i hele jule- og nytårsperioden. Tidsbetilling er ikke mulig, så du skal bare møde op i åbningstiden.

Åbningstider jul og nytår 2015 (åben konsultation):

Lillejuleaften (onsdag d. 23. december): Kl. 20-21.30
Juleaftensdag og nytårsaftensdag (24. og 31. december): Kl. 9-14
1. og 2. juledag (25. og 26. december): Kl. 9-12 samt 20-21.30
27. december (søndag): Kl. 10-12 samt 20-21.30
28.-30. december (mandag-onsdag): Kl. 20-21.30
Nytårsdag (1. januar): Kl. 10-12 samt 20-21.30

Nordsjælland

Tandlægevagten i Nordsjælland på Carlsbergvej 13 i Hillerød er åben alle dage. Her skal du bestille tid og kan ikke møde op uden forudgående aftale.

Bestil tid på tlf. 70 25 00 41 på hverdage kl. 18-19, lørdag, søndag og helligdage kl. 9-10 samt 18-19.

Bornholm 

Tandlægevagten på Bornholm holder åbent lørdag, søndag og helligdage, men kun efter forudgående telefonisk aftale.

Bestil tid på tlf. 21 17 41 47 mellem kl. 10 og 10.30 (lørdag, søndag og helligdage). Uden for åbningstiderne kan du ringe til 1813 for at få råd og vejledning.

Behandling foregår på vagthavendes klinik.

REGION SJÆLLAND

I Region Sjælland har tandlægevagtordningen til huse på klinikker i Slagelse og Nykøbing Falster. Vagten tilbyder akut tandlægehjælp i form af fx behandling af tandskader og smertevoldende tabte fyldninger.

Tidsbestilling

Lørdage, søndage og helligdage (inklusiv den 24. og 31. december). Du skal kontakte tandlægevagten på tlf. 29 60 01 11 mellem kl. 9.30 og 11.30 for at aftale tid til behandling.

På hverdage mellem jul og nytår holder vagten også åben (dog kun klinikken i Slagelse), og der er telefontid kl. 14.30-16.30. Det er ikke muligt at møde op uden forudgående aftale.

Slagelse

Region Sjællands Tandpleje, Æblehaven 2, 4200 Slagelse

Nykøbing Falster

Guldborgsund Tandpleje, Nørregade 21B, 4800 Nykøbing F.

REGION SYDDANMARK 

I Region Syddanmark har du adgang til en tandlægevagt i henholdsvis Odense og Esbjerg. Fælles for begge steder er at du skal ringe og aftale tid, før du møder op til behandling.

Du kan ringe og bestille tid på tlf. 65 41 45 51 kl. 9-12 lørdage, søndage og helligdage (inklusiv 24. og 31. december).

Behandlingen foregår fra kl. 10 til 12 (dog indtil der ikke er flere ventende patienter i venteværelset).

Esbjerg

Den Regionale Tandpleje, Sundhedshuset Sct. Joseph, Nørregade 63 A, 6700 Esbjerg

Odense

Den Regionale Tandpleje, Heden 7, 3. sal, 5000 Odense C

REGION MIDTJYLLAND 

Har du akut opstået tandpine eller tandskade uden for din egen tandlæges normale åbningstid, er det muligt at kontakte Tandlægevagten i Region Midtjylland på tlf. 40 51 51 62 (der kan ikke indtales besked på telefonsvarer). Du kan møde op hos tandlægevagten uden forudgående tidsbestilling.

Telefontid

Fredag kl. 18-19
Lørdag, søndag og helligdage kl. 10-11 samt kl. 12-13.

Aarhus

Tandklinikken Brobjergskolen, Frederiks Allé 20, 8000 Aarhus C
Vagten er åben for personlig henvendelse:
Fredag kl. 18-21.
Lørdag, søndag og helligdage kl. 10-13.

Holstebro

Regionshospitalet Holstebro, Lægaardsvej 12, 7500 Holstebro (Specialtandpleje indgang G)

Vagten er åben for personlig henvendelse:
Lørdag, søndage og helligdage kl. 12-15.

REGION NORDJYLLAND 

Ved tandpine eller lettere tandskader kan du kontakte Tandlægevagten i Aalborg på tlf. 70 20 02 55.

Vagten holder åben lørdage, søndage og helligdage (inklusiv den 24. og 31. december). På disse dage kan du mellem kl. 9 og 10 bestille tid.

Aalborg

Filstedvej 10, 9000 Aalborg (i Aalborg Kommunes Specialtandplejes lokaler).

Har du større tandskader, skal du kontakte skadestuen på Aalborg Sygehus på tlf. 99 32 11 11.

13/04-2015

Torben holder ferie fra torsdag den 23/4-15 til og med fredag den 1/5-15 , Søren er i huset til at tage sig af vores patienter alle dage.

09/04-2015

Fra onsdag den 15/4-15 til Fredag den 17/4-15 er klinikken halvt bemandet grundet Årskursus for tandlæger, tandplejere og klinikassistenter der finder sted i Bella Centeret i København. Der vil i alle 3 dage være behandlere tilstede her på klinikken, så ingen vil gå forgæves.

Vi vil være på klinikken i tidsrummet fra kl. 08.30 -16.00 Fredag dog kun til kl.14.00.

08/04-2015

Er du grøn, gul eller rød patient? Det får du svaret på næste gang, du besøger din tandlæge. Ellers kan du læse mere her: Tandlægeforeningen